marți, 16 octombrie 2012

Debut de an promiţător pentru micul şahist Andrei Secrieru


În perioada 6-14 ianuarie 2012 a avut loc la Căciulata Finala Concursului Naţional Şcolar de Şah. Competiţia s-a desfăşurat în sistem elveţian, 9 runde, printre participanţi fiind Gavrilescu David, vicecampion european şi ocupantul locului VIII la Campionatul Mondial din Brazilia, Ognean Mihnea, campionul mondial şcolar şi David Emanuel, medaliatul cu bronz de la Campionatele Naţionale de Şah de anul trecut. De la C.S.Vulcan a participat  tânara speranţă a şahului din Valea Jiului, Andrei Secrieru.
“Acesta a fost un turneu de pregătire pentru participarea la Campionatul Naţional Individual pentru Copii şi Juniori din aprilie 2012. Am avut ocazia de a ne confrunta cu o parte din favoriţi, iar cele două remize obţinute de Andrei cu vicecampionul european, respectiv cu medaliatul cu bronz de anul trecut, ne dau mari speranţe în ocuparea unui loc pe podium”- ne declară antrenorul Teodor Berinţan.
În clasamentul final Andrei s-a clasat pe locul 4 cu 6,5 puncte, la diferenţă de un punct de locul 1 şi la egalitate cu locul 2, fiind departajat de acesta de coeficientul Buchholz, obţinând astfel un rezultat extraordinar în condiţiile în care a avut drept adversari copii de la cluburi de prestigiu (Craiova, Arad, Bucureşti, Ploieşti, Tg. Mureş, Timişoara, Sibiu, Brăila, Iaşi), el fiind singurul participant neînsoţit de antrenor. Participarea s-a făcut pe cheltuiala părinţilor, aceştia neputând acoperi cheltuielile de deplasare şi cazare şi pentru antrenorul lui Andrei.
Prin rezultatul obţinut la această competiţie, cât şi prin cele 14 medalii şi 4 cupe pe care le-a obţinut doar într-un an de cînd practică şahul, Andrei a dovedit încă o dată, că este un copil deosebit de talentat  în care merită să se investească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu